Fauna

12 December, tjonge

Gisteravond ben ik na thuiskomst meteen even wat vetbollen wezen ophangen, voor het weer te donker zou zijn of ik het zou vergeten. Ik hing net de laatste van de drie bollen op toen ik vanuit mijn ooghoek een redelijk grote vogel vliegen. De vogel landde in een boom naast mijn huis. De vogel bleef rustig zitten, ook liepen er mensen onder de boom door.

Al was er nog maar weinig licht en was het mistig, ik ging toch maar proberen een foto te maken. De iso-waarde naar 5000 gezet, het diafragma op f4 en vervolgens al dichterbij komend een foto maken. Hij bleef zelfs lang genoeg zitten om onder de boom door te lopen en van zijn voorkant een foto te maken. Een tel later was de vogel gevlogen.

Tjonge, nog geen twee weken een sperweruil gefotografeerd, en nu een heuse sperwer.

4 gedachten over “12 December, tjonge

  1. Bofkont, dat hij net bij jou ging zitten!
    Of dat beest is zo ijdel dat hij dacht: al ik hier ga zitten word ik vast gefotografeerd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.