24 December, speeltje

In de Eoszine zag ik een artikel over ledlampjes die je kon gebruiken bij macrofotografie. Ze waren echter niet geschikt voor mijn 100mm macro lens, daarvoor waren ze net te kort. Toch ben ik de lampjes gaan opzoeken op internet en kwam een ander  soort tegen. Van deze waren de armpjes waar de ledjes op zaten langer en het waren er bovendien 3. Er zatten snoetjes bij om het licht wat meer te richten en een vijftal kleuren filters.

Deze lampjes leken mij wel wat en dus heb ik hem mijzelf kado gedaan. Nu ik lekker vrij ben tot en met de eerste week van volgend jaar heb ik tijd genoeg om daar mee te gaan spelen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “24 December, speeltje”

 1. Edwin avatar

  Mooie macro setup. Maar ik denk dat je in het bos wel vreemde blikken krijgt 😯

  Ben benieuwd naar de resultaten.

 2. Margo avatar

  Schuif je dat lampensetje op je camera? En gaat het licht alleen branden als je een foto neemt ?
  Wat bedoel je met snoetjes, een soort zonnekapjes op de lampjes? Ben ook benieuwd naar de resultaten. Ik heb het nog steeds niet op kunstlichtfoto’s, dus kom maar op met je resultaten! 🙂

 3. Marmein avatar
  Marmein

  ja, het lampensetje heeft een flitsvoetje waarmee je hem op de camera vast zet. De lampjes hebben elk hun eigen dimmer waarmee je ze afzonderlijk aan kunt zetten. Ze worden dus niet aangestuurd door de camera.
  De snoetjes zijn een soort van kegelvormig hoedje waar het puntje van af is. Hierdoor komt het licht alleen door het gaatje in het puntje naar buiten en wordt het een soort van spotlichtje.

  het is rond deze tijd wat lastig zoeken naar een macro-onderwerp maar ik ga mijn best doen.

 4. nizetta avatar
  nizetta

  Zeer benieuwd naar de resultaten. Fijne feestdagen en een fotogeniek nieuw jaar gewenst

 5. Laura avatar
  Laura

  Geinige dingen!
  Ze zijn erg geïnteresseerd in die ui zo te zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *