Druppels

22 Januari, pipet

Bij het fotograferen van opspattende druppels heb ik tot nu toe steeds gebruik gemaakt van een klein glazen pipetje. Van de dochter van een collega kreeg ik een plastic pipet waarmee het veel makkelijker is om meerdere druppels achter elkaar te laten vallen.  Maar het op de juiste snelheid laten vallen van de druppels om de tweede druppel op de eerste opspattende druppel te laten vallen blijft nog een kwestie van geluk.  Op de meeste foto’s staat maar 1 druppel.

Maar zo heel af en toe lukt het toch een beetje.

Voor de afwisseling ook even geprobeerd een druppel in een zeepbel te laten vallen. Maar om een zeepbel op de juiste plek te laten liggen vormt weer een heel nieuw probleem.

Tussen al die honderden foto’s zit er gelukkig ook eentje die meer begint te lijken op wat ik wil.

Ik ben ook even wezen spelen met een wat langere sluitertijd. Ik was verrast door het effect dat dat op de foto had.

En dan zat er ook nog een druppel bij waar je een figuurtje in kunt zien. Zien jullie die ook?

 

8 gedachten over “22 Januari, pipet

 1. Een vrouwtje met gevouwen handen zie ik in de onderste foto. Ik vind je serie prachtig! Ik vraag me af hoe je dit hebt belicht, want voldoende licht is bij mij altijd een probleem. En als ik jouw foto’s zie krijg ik ook weer zin om het wer eens te proberen. De drup op drup is spectaculair.
  Groet, Anita

 2. wat een prachtige foto’s. Wat een geduld moet je daarvoor hebben. Complimenten hoor. Ik zie er ook een vrouwtje in. gr

 3. Die lange sluitertijd!

  Hoe abstract wil je het hebben…
  een druppel water is dus niet altijd ‘druppelvormig’ 😀

 4. Wat bijzonder!! Super foto’s. De onderste lijkt wel een biddende non.
  Telkens weer genieten!!
  Groeten

 5. Wat weer ontzettend gave foto’s.

  die tweede foto lijkt wel een of ander monster
  wat Brullend uit het water komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.