30 Januari, kacheltje

In de kas staan een paar planten te overwinteren, er staan ook al wat eerste zaailingen. Maar de kas is onverwarmd en met de vorst kan het daarbinnen toch nog heel koud worden. Ik besloot een experiment te doen met een olielamp, die toch al een paar jaar niets staat te doen op de tuintafel, in de kas te laten branden. Het is dan wel geen kachel maar zou dacht ik toch de ergste kou weg laten. Helaas bleek de lamp na twee uurtjes alleen nog te smeulen, dat ging natuurlijk niet werken.

Gisteravond besloot ik het opnieuw te proberen, dit keer met een ander olielampje. Deze brandde prima, zelfs uren later werd de kas nog steeds verlicht door de vlam. Maar vanmorgen bleek het lampje uit te zijn. Ik denk dat de olie op is, het was dan ook een klein lampje.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

7 reacties op “30 Januari, kacheltje”

 1. nizetta avatar
  nizetta

  Mijn oma had vroeger (ong 1950) een toilet aangebouwd aan het huis. Om bevriezing van de leidingen te voorkomen brandde daar ’s winters als het vroor een petroleumstelletje. Geeft warmte en gaat lang mee.

 2. Margo avatar

  Ik vreesde even dat er iets in de fik stond bij je. Is een elektrische verwarming niet mogelijk? Je hebt toch van die matjes die je onder de vloer kunt leggen?

 3. Afke Albada avatar
  Afke Albada

  Deze truc heb ik nog niet zelf geprobeerd, maar het schijnt goed te werken…
  http://www.trueactivist.com/how-to-easily-heat-your-home-using-flower-pots-tea-lights/
  En het schijnt 4 theelichten per acht uur te kosten, daarvoor hoef je het niet te laten

 4. Jetske avatar

  Het geeft wel een mooie sfeer.
  We hebben enorme lappen (tweedehands) noppenfolie om de planten gewikkeld, werkt ook. Enkele emmers water neerzetten werkt ook. Verder hebben we nog een zibro kamin kachel voor als het echt koud is.
  Heb je nog niet (oude) kerstverlichting liggen, die er omheen wikkelen werkt ook. Heb je wel weer elektriciteit nodig.

 5. Margo avatar

  Die tip van Afke heb ik ook even genoteerd.

 6. Marron avatar
  Marron

  Wij hadden altijd elektr. kacheltjes in de kas staan, die je op temperatuur kon zetten. Wordt de temp. bijv. lager dan 4 graden, dan ging hij aan. Soms bij felle koude hadden we er nog een 2e bijgezet, die dan weer aan zou gaan als nr. 1 het niet aan zou kunnen.
  Maar nu hebben we een dure Zibro gekocht. Maar dan moet het ook de moeite waard zijn.
  Ik heb wel een verzameling van zo’n 200 Pelargoniums (geraniums) er staan, dus dan loont dit wel op den duur.

 7. Marmein avatar
  Marmein

  Het petroleumstel leek mij wel wat en dus ben ik naar de kringloop gegaan. Daar hadden ze er geen helaas, wel grote stormlampen waar ik er twee van heb gekocht. Dat ging prima, al zal het met echte kou niet voldoende zijn denk ik.
  Ik heb nog ergens een electrisch kacheltje staan , maar dan moet wat in de kas staat inderdaad wel de moeite van de verwarmingskosten waard zijn. Op dit moment heb ik niet veel in de kas staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *