Tuin

11 Maart, hoedje

Vorig jaar kreeg ik wat stekjes van de witte zonnehoed. De stekjes stonden in potjes op een rekje in de tuin. Voor de winter had ik ze in de kas gezet om te voorkomen dat ze zouden bevriezen. Het voelde wel vreemd, 5 potjes met aarde waar geen leven in leek te zitten die ik veilig stelde voor de vorst.

Maar er zit toch weer leven. De eerste blaadjes piepen alweer boven de aarde uit. Maar niet alleen de blaadjes van de zonnehoed, in een van de potjes is ook een zaadje van de esdoorn neergedwarreld. En ook dat is tot leven gekomen. Parmantig steekt het zijn hoedje boven de rand van de bloempot uit.

2 gedachten over “11 Maart, hoedje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.