24 Maart, drukte

Dit weekend ben ik op ‘jacht’ geweest naar een blauwe heikikker. Wandelend door de bossen van Staphorst probeerde ik bij diverse plasjes het geluid van het beestje op te vangen, maar helaas, ik hoorde niets. Ik ben daarom maar een wandeling gaan maken door het prachtige gebied.

Ineens zag ik achter wat half hoge dennenbomen wat water schitteren, maar ook hier hoorde ik geen enkel geluid. Ik heb er even een tijdje gezeten, als ik dan geen kikker zag kon ik wel even van de rust die het vennetje uit straalde genieten. Ik liep nog even rond het vennetje voor ik verder zou lopen toen ik aan de andere kant van het water heel veel kikkerdril zag drijven. En tussen dat kikkerdril, net onder het wateroppervlak, een 2o tal kikkers die met een ware orgie bezig waren. Na een tijdje kwamen twee kikkers even boven water om adem te halen. Maar of het nu bruine of heikikkers zijn? Ik heb geen idee. De mannetjes zijn niet blauw, dus grote kans dat het bruine kikkers zijn. Maar misschien was ik net te laat en was het blauwe al weer weg. Iemand van jullie een idee?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “24 Maart, drukte”

  1. Laura avatar
    Laura

    Oef, geen idee.
    Grappig op die 2e foto hoe hij zo in het water ‘hangt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *