26 Maart, nieuwe buur

Vorig jaar hadden de eksters een poging gedaan om een nest in de omgeving van mijn huis te bouwen. Maar tot drie keer toe werd hun nest kapot gemaakt door kraaien. Dit jaar gaat het ze denk ik lukken hun nest te behouden, af en toe komt er wel een kraaiachtige om ze uit te dagen maar hun nest is tot nu toe nog niet vernield.

Helemaal blij ben ik niet met de nieuwe buren, sinds zij met hun nest bezig zijn hebben de merels mijn tuin verlaten. Geen zingende merel onder mijn slaapkamerraam dit jaar.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “26 Maart, nieuwe buur”

 1. nizetta avatar
  nizetta

  Laten de kleine zangvogels ook maar oppassen. Eksters zijn mooi om te zien, maar echte rovers. Sinds zij bij ons in de buurt broeden zijn ee bijna geen huismussen meer.

 2. nizetta avatar
  nizetta

  Laten de kleine zangvogels ook maar oppassen. Eksters zijn mooi om te zien, maar echte rovers. Sinds zij bij ons in de buurt broeden zijn er bijna geen huismussen meer.

 3. Karin avatar

  In onze berkenboom is hoog boven in een stel eksters druk bezig met het opknappen van een nest.
  Het klopt dat we nu minder mussen zien. Maar ik vind eksters ook leuk. Ik begrijp niets van de afkeer die veel mensen van kraaien en eksters hebben. Het zijn toch ook vogels? Over grotere roofvogels wordt weer wel positief gedaan, ik denk aan de honderden ornitho’s die naar Zwolle kwamen voor de sperweruil. Niemand die het zielig vond voor de prooien die hij/zij ongetwijfeld ving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *