28 April, armetierig

Geplaatst op

In deze tijd kleuren de velden geel van de boterbloemen. Maar de ene boterbloem is de andere niet, er zijn heel wat soorten de soms knap lastig uit elkaar te houden zijn. Maar deze boterbloem is goed te onderscheiden van zijn soortgenoten.  Al lijkt het dat hij half is opgevreten door de slakken, het is toch echt zijn manier van bloeien. Een armetierig bloemetje waar geen heel blaadje aan lijkt te zitten. Deze zul je niet overal vinden (dit bloemetje staat in ieder geval wel in het Engelse werk), zijn naam is mooier dan zijn uiterlijk: de gulden boterbloem.

Eén antwoord op “28 April, armetierig”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.