Picolo

11 Mei, waterval

Gisteren was ik al vroeg de deur uit om te helpen met de bloemenmarkt op het plein in hier in de wijk waarmee wij wat geld binnenhalen voor het moestuincomplex. Eenmaal weer thuis zag ik beneden aan de trap een kurk liggen. In eerste instantie dacht ik dat het een kurk was van 1 van de onlangs gebottelde wijnflessen. Wanneer je je eigengemaakte wijn te vroeg bottelt en de wijn verder gist in de wijnfles, kan de druk zo hoog oplopen dat de kurk uit de fles gedrukt wordt en een deel van de wijn er achteraan komt. Zoals bij een champagnefles zeg maar.

Maar deze kurk was nog heel, en hoe hoger ik op de trap naar boven kwam, hoe meer kurken er lagen. Op de trap naar de zolderkamer was nauwelijks nog te lopen, zoveel kurken lagen daar. En dus kon het maar 1 andere optie zijn: de zak met zo’n 800 kurken is omgevallen. Ik had een tijdje geleden nog bedacht dat de zak wel een beetje wankel stond en dat ik hem nodig moest verplaatsen. Maar ja, daar was ik nog niet aan toegekomen, en met het natte weer van gisteren is Picolo waarschijnlijk op onderzoek geweest in huis en heeft hij gemerkt dat de grote zak met kurken minder stabiel was dan hij dacht.

Eén gedachte over “11 Mei, waterval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.