Onderweg

13 Mei, afleiding

Laatst was ik wat te vroeg op het station en omdat het hard regende bleef ik even in de traverse wachten, op het perron was het veel te winderig en nat. En dan zie je ineens dingen waar je andere keren altijd hard aan voorbij liep. Mijn oog viel als eerste op een foto van een schilderij dat op 1 van de ramen was geplakt. In eerste instantie vroeg ik mij af of het nu een foto of een schilderij was, daarna vond ik dat het onderwerp mij bekend voor kwam. Kende ik die tunnel nou echt of leek dat maar zo? Totdat ik langs de foto keek en zag dat de tunnel geen tunnel was maar een perronoverkapping, die van het station van Zwolle.

Even verderop was een oude foto van Zwolle op het raam geplakt, precies voor de straat die op de foto stond. Leuk, zo kon je mooi zien wat er gelijk was gebleven na al die jaren.

2 gedachten over “13 Mei, afleiding

  1. Dat huis met dat hoge portiek heb ik ooit in gewoond in een donkerbruin verleden. Ik geniet altijd enorm van je foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.