15 Mei, orchis

Gisteravond was het weer tijd voor de plantencursus van het IVN. Ook dit keer was het in het Engelse werk. Ik kom daar al menig jaartje en had daar dus al vaak de paarse orchis gezien. Ook gisteravond stond hij er weer in grote getale. Maar wat zijn naam was heb ik nooit goed uit kunnen vogelen. En nu weet ik het dan zeker, het is de brede orchis.

In een hoekje in het engelse werk was een klein stukje grond afgebakend met een stukje ijzerdraad. Iets wat ik ook wel eens had gezien maar ik had mij nooit afgevraagd waarom dit was. Het bleek dat ook hier een orchis stond. Je moest het wel weten want de bloem en de plant zelf zijn klein en onopvallend. Nooit geweten dat hier de keverorchis stond, nog nooit van gehoord trouwens ook.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “15 Mei, orchis”

  1. Margo avatar

    Griekenland is in deze tijd van het jaar prachtig. Hoe het zomers is weet ik niet. Er bloeit zoveel! Langs de hele weg vandaag (meer dan 200km) was het geel van de brem. Het ruikt ook zo heerlijk!

  2. Laura avatar
    Laura

    Ach gossie, kleine groene spookjes aan een takje.. 😆

    @Margo, genieten hè, die geuren en kleuren geven echt een vakantiegevoel 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *