Pico at al een paar dagen slecht, en donderdag helemaal niet. Toen hij gisteren ook niet at had ik de dierenarts gebeld. Het weekend afwachten of toch vrijdag nog langs komen? Volgens de dierenarts klonk het ernstig en moest ik per direct komen. Na een paar spannende uurtjes werd ik weer gebeld: Pico had 40 graden koorts, hij bleek geen plaskater te zijn wat even werd gevreesd.

Eenmaal thuis met 3 verschillende medicijnen at hij zowaar een paar hapjes maar daar is het helaas bij gebleven, ik heb hem sindsdien niet meer zien eten. Het toedienen van de medicijnen lukt mij niet en na de hele dag met de fotoclub op stap te zijn geweest was ik benieuwd hoe het met hem ging. Nog steeds het zelfde bleek, sloom en niet willen eten.

Net toen ik dit logje begon te schrijven klepperde het kattenluikje: meneer kwam met een muis binnen. Uiteraard levend die ook nog eens binnen losgelaten moest worden. Na een tweede jacht werd de bijna dode muis tussen de kussens op de bank gedropt. Ik beschouw het maar als een positief teken, nu moet hij alleen nog gaan eten, dan ben ik weer helemaal blij.