4 Juli, aas

Net toen ik in de schaduw op het terras wilde gaan zitten viel mijn oog op een dode libel, gevangen in een spinnenweb. Wat sneu, misschien was het wel eentje die bij mij uit de vijver was gekropen. Even later viel mij de schorpioenvlieg op die zich te goed deed aan het dode lijf van de libel. Nooit geweten dat die dode dieren aten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “4 Juli, aas”

  1. Jetske avatar

    Een bijzondere combinatie. Ik wist het ook niet. “Naast dode insecten en ander aas, eten ze ook plantaardig voedsel en zijn ze ook niet vies van honingdauw”, vond ik net op een website. Ze ruimen dus goed wat rommel op. De vlieg heeft het wel makkelijk dat het eten zo op een bordje werd aangereikt.
    Ik heb toevallig net een schorpioenvlieg op een witte roos geplaatst, dat ziet er wat minder heftig uit dan jouw plaatje.
    Fijn weekend. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *