Bloemen

6 Juli, geur

Elke keer wanneer ik naar de moestuin fiets, was ik vast van plan een boeketje lathyrus mee te nemen. Vorig jaar vergat ik het steeds en ook dit jaar was het er nog niet van gekomen. Ook dit keer stond ik met een lading sjalotjes en tuinbonen klaar om naar huis te fietsen toen ik mij bedacht dat ik weer de lathyrus was vergeten te plukken. Terug lopen naar de tuin? Vooruit maar, want ik had al wel gezien dat er veel bloemetjes aan zaten, pluk je ze niet dan worden het peultjes en komen er geen nieuwe bloemen aan.

Nu staat er dan eindelijk een boeketje in mijn woonkamer en naast de prachtige kleuren kan ik ook nog eens genieten van de heerlijke geur die de bloemen verspreiden.

2 gedachten over “6 Juli, geur

  1. behoort tot mijn lievelingsbloemen alleen dit jaar hebben we ze niet. Wel Oost-Indische kers en korenbloemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.