16 Juli, vlecht

Op de moestuin is het nu flink oogsten geblazen. Bietjes, boontjes, koolrabi… en ook sjalotjes. De oogst is dit jaar niet bijzonder, veel sjalotjes zijn wat klein, maar dat maakt niet uit. In sommige gerechten, met name sauzen, heb ik ook maar een klein beetje nodig. Het leek mij wel leuk om de uitjes eens tot een lange streng te vlechten. Tijdens het vlechten herinnerde ik mij dat ik ooit eens gelezen had dat uien voor de opslag aan de bovenkant dicht gebonden moesten worden zodat ze minder snel gingen rotten. Dat leek mij wel erg veel werk toe, al heb je er maar een stuk of 50 zoals ik. Maar eigenlijk was ik met dit vlechten het zelfde aan het doen, hierdoor werden ook de stengels van de uien afgesloten. Dus, het ziet er niet alleen uit, het is ook nog eens nuttig, uien vlechten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “16 Juli, vlecht”

  1. Margo avatar

    Zo heb ik vorig jaar ook m’n uien gevlochten. Op twee na heb ik alle uien kunnen gebruiken.

  2. Lidy avatar
    Lidy

    Onze uien hangen strak vastgebonden aan een touwtje. Zijn ook klein dit jaar. Boontjes komen er nu volop vanaf zo ook de bietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *