Tuin

9 Augustus, lekker

In het vroege voorjaar had ik ze al gezaaid, de annanaskers. Op de plaatjes die ik er van zag deden ze mij denken aan de Chinese lampionnetjes. Ik had dan ook verwacht dat de plantjes er zo zouden uit zien maar ze bleken een heel andere groeiwijze te hebben. Toen de plantjes nog jong waren was dit niet zo goed te zien, en eenmaal wat groter dacht ik eerst dat het verdwaalde aardappelplantjes waren. Ik heb er zelfs een paar uitgetrokken voor dat ik in de gaten had dat het de annanaskers was.

Een tijd lang was ik de plantjes vergeten, ik dacht eigenlijk dat het kweken van de kers mislukt was. Maar bij het weghalen van het weer overvloedig groeiend onkruid zag ik ineens her en der kleine belletjes liggen. Ze hadden de vorm als die van de lantaarntjes maar waren niet groter dan een knikker. In elk van die belletjes zat een oranje geel besje en o, o, wat smaakten die lekker! En ze doen hun naam eer aan, ze smaken echt naar annanas.

7 gedachten over “9 Augustus, lekker

 1. Zijn die lampionnetjes niet oranje? Wij hadden ze vroeger in de tuin, ik vond ze niet lekker. Maar wel mooi.

 2. Die chineze lampionnetjes zijn inderdaad oranje. Deze zijn bruin, met kerst liggen deze vaak in de winkels.

 3. Ik vind het een wonder dat Margo nog leeft
  Die oranje zijn nl giftig deze zijn heerlijk
  Ook wel bekend als Kaapse Kruisbes

 4. Dan is het maar goed dat ik een fijne neus, op afstand, heb voor wat ik niet lekker vind! 😀
  Maar die waren niet giftig hoor, dan had ik het wel geweten. Ik denk trouwens dat ik er wel eens een geproefd heb. Beetje zurig, klopt dat?

 5. Heten ze KAAPSE kruisbes? Als ze uit Zuid Afrika komen hadden wij deze in de tuin, dat was nl in Zuid Afrika. In mijn herinnering waren ze oranje. Maar je weet hoe het gaat met herinneringen. Die vermengen zich met recentere herinneringen.

 6. Als ze goed rijp zijn zijn ze oranje. Ze smaken naar ananas en zijn echt niet zuur, ik heb een hekel aan zuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.