Allerlei

11 Augustus, sap

Gisteren ben ik even naar het Engelse werk geweest om daar bramen te plukken. Het voelt altijd wat  vreemd om in het wild te plukken, het voelt soms een beetje alsof je stiekem in de tuin van iemand anders aan het plukken bent. Maar het geeft ook wel weer een kik. Het plukken van wat er in het wild groeit en er dan iets van maken.

Van de bramen heb ik sap gemaakt met de sapketel. Samen met die van vorige week is dat ruim 3 liter. Nog een paar weken en dan zijn ook de vlierbessen rijp. Ook die ga ik plukken en samen met het bramensap wordt daar dan weer wijn van gemaakt. En dan is het heel veel geduld hebben, de bramen-vlierbessenwijn die ik vorig jaar maakte staat nog steeds te gisten. Ik zou haast gaan denken dat het jenever aan het worden is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.