18 Augustus, anders

Afgelopen zaterdag had ik een workshop macrofotografie en dan met name libellen. De workshop werd gegeven door Johannes Klapwijk die dat vol enthousiasme deed. Een van de dingen die hij erg stimuleerde was om het onderwerp niet beeldvullend in beeld te zetten maar een stuk van de omgeving mee te nemen.

Een andere tip was om wat meer door andere bijvoorbeeld gras heen te fotograferen. Dit geeft wazige vlekken wat een beeld speelser kan maken. Daar moet ik nog eens goed mee oefenen.

Toen de  zon eenmaal op was werd het al snel warmer en begonnen de libellen te vliegen, het was geluk hebben als je er eentje vond die wat langer stil wilde gaan zitten en niet wegvloog terwijl jij worstelde met je statief.

Naast het gebruiken van het statief was het handmatig scherpstellen ook een hele uitdaging. Terwijl ik al scherpstellend een libel probeerde te vinden kwam ik dit beeld tegen. Een leuke bijkomstigheid van handmatig scherpstellen, je ziet eens wat anders.

Even later had ik het geluk om zowaar twee libellen te vinden die ook nog lang genoeg bleven zitten om wat te spelen  met de uitsnede.

Vlak bij mij streek een kleine vuurvlinder neer, ik hoefde mij alleen maar opzij te draaien om de foto te kunnen maken.

En deze jongen zat even lekker te zonnen op een grasstengel, de zon was sterk genoeg om zijn schaduw door  het blad te kunnen zien.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *