20 Augustus, bruin

Geplaatst op

De laatste keer dat ik bramen ging plukken zag ik her en der hazelnoten hangen. Nog allemaal fris groen, en ik had geen idee of ik ze nu plukken moest en ze vervolgens laten drogen of dat ik ze moest laten hangen tot ze bruin waren. En moet ik ze daarna roosteren of juist niet?

Dat werd dus zoeken op internet want jammer genoeg verteld mijn boekje over wildplukken van alles over verschillende hazelnootsoorten maar niets over het tijdstip van oogsten en de behandeling daar na.

Maar ik ben er uit: als ze op de grond vallen zijn ze rijp en daarna moeten ze twee weken drogen.

Eén antwoord op “20 Augustus, bruin”

  1. Oh bedankt! :-D Ik heb pas ook een zooitje hazelnoten onder de boom verzameld en wist het ook niet. Dus over twee weken eten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.