Allerlei

31 augustus, lekker

Ik heb het maar druk de laatste tijd. Het is tijd voor vlierbessenwijn, helaas is het dit jaar over het algemeen niet goed gesteld met de vlierbessenoogst. Veel trosjes bessen zijn verdroogd, anderen lijken maar niet te willen rijpen of maar half, en aan andere struiken hangen alleen maar schermen. Van die laatste zou het kunnen zijn dat de vogels de bessen opgegeten hebben maar omdat ik tot nu toe nog geen volledig rijpe tros bessen heb gezien kan ik mij niet voorstellen dat de vogels echt elk besje aan de struik opgegeten hebben. Het lijkt bijna alsof de struik gewoon alles heeft laten vallen. Doordat ik alleen hier en daar wat rijpe bessen kan plukken duurt het wel even voor ik 12 kilo bessen bij elkaar heb gesprokkeld voor 30 liter wijn.

Een heel verhaal over vlierbessen en een foto van hazelnoten? Dat komt doordat ik in mijn zoektocht naar vlierbessen veel hazelaars zie die vol hangen met nootjes. Deze nootjes lagen allemaal onder wat bomen bij een fietsenstalling van de voetbalclub. Je zou toch denken dat de jeugd, waarvan er daar dagelijks heel wat rond loopt daar, die hazelnoten al lang zou hebben opgepakt en opgegeten. Maar nee dus, ze stappen er gewoon overheen. Gelukkig maar, daardoor heb ik nu een mooie voorraad, en ik denk dat ik hem binnenkort weer verder aan vul.

5 gedachten over “31 augustus, lekker

  1. Tja… weet de jeugd wel iets over hazelnoten? 🙄

    Jammer, kennelijk is het geen vlierbessenjaar. Ik las elders ook al dat sommige dingen het niet goed doen en sommige andere dingen juist weer wel. Het kan verkeren… 😮

  2. Zijn het vruchten van hazelaars of noten van de boomhazelaar die je steeds meer aangeplant ziet in straten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.