3 September, veel

Geplaatst op

Eindelijk heb ik de vlierbessen en de bramen tot sap verwerkt en met gist en suiker in de dame jeanne (dure woorden voor een gistingsfles) gedaan. Ze staan nu heerlijk te pruttelen. Nu geduld hebben want het zal zeker nog wel een maand of 6 duren voor het sap wijn is geworden.

Zo langzamerhand begint het een hele productielijn te worden op de logeerkamer. Gember-, salie-, vlierbloesem en rode vruchtenwijn staan er al een tijdje. Nu is het kijken of ik de hand op appels kan leggen, als ik genoeg kilo’s kan krijgen wil ik appelwijn, appelvlierbessenwijn en appelhoningwijn maken.

2 reacties op “3 September, veel&rdquo

  1. Mooie flessen! Heb je die laatst opgehaald? Zonde dat ze weggestopt in er logeerkamer staan! Die tuitjes op de flessen, is dat om te voorkomen dat ze ploffen bij het gisten? (Geen verstand van)

  2. Die tuitjes heten watersloten en zijn er voor dat er geen zuurstof bij de wijn kan komen maar dat het koolzuurgas er wel uit kan.

    ik noem het nu maar de wijnkamer. Een logé zou er niet kunnen slapen van het geborrel vrees ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.