3 Oktober, koud

Een week of twee geleden heb ik de laatste lading geoogst en deze bij de rest in de vriezer gedaan. Gisteravond heb ik alle rozenbottels er weer uitgehaald zodat ze konden ontdooien en ik vandaag een begin kan maken met de rozenbottelwijn. Doordat ze bevroren zijn geweest worden ze zacht en zou ik ze makkelijk fijn moeten kunnen stappen. Ik zeg zou want rozenbottelwijn heb ik nog nooit eerder gemaakt.

Voor dat de dooi zou inzetten heb ik nog even een foto gemaakt van de koude rozenbottels. Nu ik de foto zo terug zie lijkt het eerder een muskaatpompoen dan een rozenbottel. hmm, mijn muskaatpompoen heb ik gisteren geoogst. Zou dat een lekker wijntje opleveren?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “3 Oktober, koud”

 1. Margo avatar

  Ik dacht ook dat ik tegen een pompoen aan zat te kijken. Hoeveel soorten wijn heb je inmiddels?

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Even denken hoor…..
  Saliewijn
  Gemberwijn
  Vlierbloesemwijn
  Vlierbessenwijn
  Vlierbessen-bramenwijn
  Sleedoorn-appelwijn
  Sleedoorn-vlierbessenwijn-honingwijn
  Vlierbessen-appelwijn
  Appelwijn
  Aardbei-bramen-aalbessenwijn
  Vlierbessen-appelwijn

  Jeetje, als ik het zo opschrijf is het heel wat. Nu maar lege flessen versamelen want als het allemaal drinkbare wijnen worden…….

 3. Laura avatar
  Laura

  Da’s een heel aardig rijtje zo 😀

  Het zullen wel ijskristallen zijn, maar het lijkt inderdaad net op een pompoen die in het zaagsel heeft gelegen..

 4. Gerard avatar
  Gerard

  Wel, dat is een opvallende foto, zowel qua compo als kleur. En het licht komt ook nog van de goede kant. De sterke voorgrond trekt de aandacht weg bij de wat rommelige achtergrond. Zijn dat soms de muskaatpompoenen 🙂
  Gerard (Zwolle)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *