22 Oktober, blok

Ik was hem bijna vergeten,  het blok geperste stro met het mycelium van shii take. Maar toen ik vanmorgen iets in de diepvries ging leggen zag ik het blok in de bijkeuken staan. Aan alle kanten staken er paddenstoelen uit, veel kleintjes maar ook een paar hele grote. Dat wordt binnenkort paddenstoelen eten. Ik ben benieuwd hoe ze smaken want zo vers heb ik shii take nog nooit gegeten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “22 Oktober, blok”

  1. Karin avatar

    Ik vind ze heerlijk. Maar rauw eet ik ze niet meer. Mijn ex kweekt ze en hij had een keer meegemaakt dat een van zijn vrienden op de intensive care eindigde. Hij gaf mij een zakje met de waarschuwing dat ik ze niet rauw moest eten, omdat een harsachtige stof die alleen op de verse te vinden is blijkbaar voor een heftige reactie kan zorgen.
    Maar ja ik ben eigenwijs, ik eet champignons ook rauw en ik vind shi-také paddenstoelen ook lekker. Ik at er toch een paar rauw op.
    Het was een langzame reactie, na een dag had ik een beetje jeuk, twee dagen veel jeuk, de derde dag werd ik er gek van en daarna kreeg ik een heel dik hoofd. Ik kon zien hoe ik eruit zou zien als ik 180 kg zou wegen. Huisarts wist ook niet wat hij zag en langzaam werd het minder en zag ik er weer normaal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *