Een van de dingen die ik in Australië heb kunnen doen was duiken bij het groot barrièrerif. Nog best spannend want duiken had ik al zo’n 14 jaar niet meer gedaan. De  eerste dag had ik daarom een proefduik genomen. Op die manier kon ik eerst weer even voelen hoe het was en kreeg ik ook weer te horen wat de signalen waren, waar ik op moest letten etc.

In het begin was het eng maar eenmaal wat langer onder water was het weer heerlijk. Het gevoel gewichtloos te zijn, het gelijkmatig ademhalen en al het moois om mij heen zorgde er voor dat ik mij helemaal ontspande. Mijn reisgenote had een gopro mee genomen, een camera waarmee ik tot 30 meter onder water kon fotograferen en filmen.

Het gedeelte waar wij doken bestond voornamelijk uit harde koralen, alleen hier en daar waren er wat zachte te zien.

Het was lastig fotograferen met een camera zonder zoeker die aan een polsband strak op mijn pols zat. De camera stond in de groothoekstand. Daardoor was er wel een grotere kans dat ik het onderwerp waarop ik dacht te richten op de foto kreeg, maar werd alles wel wat kleiner op de foto.

Dat duiken smaakte naar meer, misschien de volgende keer toch maar een duikvakantie boeken.