Fauna Tuin

15 Januari, rommel

Wanneer ik in deze tijd naar mijn tuin kijk is het er maar een rommeltje. Overal steken bruine stengels omhoog, sommigen daarvan zijn geknakt. Op sommige dagen jeukt het mij dan ook om de hele boel af te knippen, maar op andere dagen weet ik weer waarom het een rommeltje is: de vogels hebben zo een voorraadje zaad.

5 gedachten over “15 Januari, rommel

  1. Zaad … Bij mij hangt een bak met vogelzaad, een pot vogelpindakaas, een slinger pinda’s, vetbolletjes… En ze eten er NIET van. 🙁

  2. Hangt het voer wel dicht genoeg bij bomen of struiken waar ze in weg kunnen duiken bij gevaar?

  3. Een deel hangt in een boom, een haagbeuk, waar dus nog blaadjes in zitten, de pindakaas hangt aan de schutting. Een tijdje terug kwam er wel een Vlaams gaaienpaartje op de pinda’s af, maar die zie ik nu niet meer. Ik zie wel merels en meisjes, maar als die al van het lekkers snoepen dan gaat het niet hard.

  4. @Margo; Jongemannetjesmeesjes hebben gemiddeld een grotere stropdas dan hun jongedamesmeesjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.