Kraamkamer

De laatste weken was het druk in de vijver. s’ Nachts kon ik het donkere gekwaak van de bruine kikkers horen. Overdag vond ik zo af en toe een nieuwe klodder kikkerdril. Andere jaren lag het kikkerdril steeds op een ondiepe plek in de vijver die na een paar dagen droog weer wel eens wou droogvallen. Dit jaar ligt het dril op een veel betere plaats, midden in de vijver en voor het grootste gedeelte van de dag in de zon. Nu kan ik ook zien dat de kleine watersalamanders zich te goed doen aan dit goedje. Gelukkig ligt er genoeg en zullen er vast wel wat kikkervisjes overleven.

Gek genoeg hoor ik de bruine kikkers wel steeds maar zie ik ze niet, hooguit hoor ik een plons en zie ik wat pootjes verdwijnen onder de waterplanten. Toen ik het dril ging fotograferen bleek deze groene kikker niet bang voor mij te zijn. Prima, dan kon die mooi op de foto.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Kraamkamer”

  1. Jetske avatar

    Je hebt de kikker prachtig in beeld gebracht, mooi door de weerspiegeling en goed scherp op de ogen.

  2. Anne C avatar
    Anne C

    Fraai ❗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *