Velden vol

Afgelopen donderdag had ik een vrije dag. Eigenlijk zou ik die dag openslaande deuren krijgen in de woonkamer, maar dat werd een dag uitgesteld. Via BuurmanP kreeg ik te horen dat er voor de excursie naar de kievietsbloemenvelden bij Hasselt nog 1 plekje vrij was. En omdat ik dit al jaren eens wilde doen was dit het moment om maar eens door te pakken.

Met een bootje werden we naar het natuurgebied de Brommert gevaren. Het gebied stond twee weken geleden nog onderwater en nu staat 80% van alle wilde kievietsbloemen in Nederland hier te bloeien.

Een prachtig tapijt van pinksterbloemen, kievietsbloemen en boterbloemen strekte zich voor ons uit toen we uit de boot stapten.

Een klein fel roze bolletje viel op in deze zee van bloemen, een rode honingklaver stond op het punt om te gaan bloeien.

In de zee van roze en paars was het goed kijken wilde je de witte kievietsbloemen zien die er ook tussen stonden.

En zo heel af en toe waren er dubbele bloemen te zien aan de elegante dunne stelen.

De boterbloem op deze velden bleek de vrij zeldzame gulden boterbloem te zijn. Het meest opvallende aan deze bloem is dat er geen enkel bloempje goed ontwikkeld is. Altijd zijn er wel een paar bloemblaadjes die te klein zijn bijvoorbeeld.

Nog even genieten van het prachtige landschap en de schijnbaar eindeloze hoeveelheid kievietsbloemen in het veld voor we weer vertrokken om de excursie af te sluiten met een korte rondvaart door het stadje Hasselt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Velden vol”

 1. Lidy avatar
  Lidy

  dat is genieten. Prachtfoto’s. Ben verliefd op die lampenkapjes. Bij ons in R’dam is een Botanische Tuin en om deze tijd moet ik altijd even langs om ze te fotograferen. Goed weekend Lidy

 2. maria avatar
  maria

  Mooie impuls voor je fotograferen!

 3. Anthonia avatar
  Anthonia

  Wat heerlijk dat we weer mogen meegenieten. Merci.

 4. Jetske avatar

  Ik las dit fenomeen op Natuurbericht. Wat geweldig dat jij die excursie ging doen. Prachtige serie.

 5. Margo avatar

  Wat een heerlijke voorjaarsfoto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *