Sorry, sorry, sorry..

Voor het zo lang niets van mij laten horen. Maar deze zomer is heel anders verlopen dan ik had gedacht. Bijna alles heeft wel tegen gezeten. Bijna alles, de verbouwing van de bijkeuken en het plaatsen van de keuken is gelukkig allemaal goed verlopen.  En o ja, er zijn ook tuindeuren in de kamer gekomen, ook dat is prima gegaan. Deze winter ga ik nog beter zicht hebben op de vogels rondom het huis.

In mei kreeg ik problemen met mijn linker knie. Ik kon hem niet strekken en niet helemaal buigen door het vocht dat er in zat. Na een injectie (ik was toen alweer een paar weken verder) begon de rechter knie. Vorige week vrijdag werd duidelijk dat het waarschijnlijk de psoriasis is, die schijnt niet alleen op de huid te kunnen zitten maar ook op gewrichten te kunnen slaan. De reumatoloog wil het nog even aanzien en ondertussen hobbel ik wat voort.

Ondertussen loopt de zomer al weer op zijn eind. De zonnebloemen zijn uitgebloeid en worden zwaar van het zaad

De vruchten van de moerbei zijn ook alweer verdwenen. Een deel is op de grond gevallen maar het overgrote deel is opgesmikkeld door de merels. Deze jonge merel had geloof ik wel heel veel gegeten, die moest even bekomen van de vele bessen geloof ik.

Doordat ik niet veel kon doen en ik de puf er ook niet voor op kon brengen, is de tuin een beetje een woestenij geworden. Tot grote vreugde van de egel, spinnen en slakken geloof ik. Met name de laatste twee zijn in grote getale aanwezig.

En met Pico gaat het ook prima. Die heeft nog steeds de hinderlijke eigenschap om steeds daar te gaan zitten waar ik wil gaan zitten. Maar ja, daar is hij ook een kat voor natuurlijk.