Mini

Ik heb het maar druk, druk met het verzamelen van vlierbessen. De vlierbessenwijn, vlierbes-appelwijn en vlierbes-sleedoornwijn die ik vorig jaar maakte smaken zo goed dat ik die dit jaar weer ga maken. En dat betekend heel veel bessen plukken en vervolgens rissen. En tijdens dat rissen bleek dat ik heel wat beestjes mee naar huis had genomen.

Voornamelijk spinnen en oorwurmen maar ook hele kleine slakjes. Ik heb de leesbril bij het bessenrissen op anders zou ik de slakjes niet eens kunnen zien, dan zijn ze niet meer dan een geel/wit puntje op een bes.

Dit slakje heb ik even op een blaadje laten kruipen om er een paar foto’s van te maken.

Na de foto heb ik het beestje los gelaten in de tuin. Dom natuurlijk want hoe klein en lief nu ook, het wordt uiteindelijk een grote slak die ongetwijfeld mijn hosta kaal zal vreten. Nou ja, wie dan leeft wie dan zorgt….

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Mini”

  1. Margo avatar

    Haha, zo is het. Ik kan me herinneren toen wij druiven in de tuin hadden dat er ook van die minuscule slokjes opzaten, net korrels zand. Het geeft iig weer stof voor een logje met mooie foto’s. 🙂

  2. Anita avatar

    Práchtig! Vooral die laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *