Zo’n anderhalve week geleden werd definitief de diagnose gesteld: ik heb een vorm van reuma. Sinds vorige week krijg ik hier medicijnen voor, nu nog een week of 5 geduld hebben voor ik ga merken of het effect heeft of niet. De reuma zit hem bij mij in de knieën waardoor het hurken en op de knieën zitten (voorlopig) niet mogelijk is. Knap lastig als je aan macrofotografie doet. Dat merkte ik helemaal toen ik afgelopen weekend paddenstoelen ging fotograferen in het bos.

Een uitklapschermpje was toch wel heel handig geweest op mijn camera, maar helaas, de 7D heeft niet zo’n schermpje, de 70D echter wel. Het was wikken en wegen, wel of niet een 70D kopen? Ik heb al een 7D, net 6 jaar oud, dan kun je het toch niet maken om een nieuwe camera te kopen?

En toch heb ik het gisteren gedaan. Een gloednieuwe 70D met prachtig uitklapscherm, net zo fijn als op het cameraatje waar ik mee begon, de Canon A80. Ik heb er ook meteen een 10-stops filter bij gekocht. Het leek mij leuk om met lange sluitertijden te gaan spelen. En het fijne is dat werkend met live view, ik met het filter op de camera gewoon kan scherpstellen. (normaal gesproken doe je dat eerst en zet je daarna het filter er op omdat je door het filter niets kunt zien)

Ik was van plan om met mijn nieuwe aanwinst langs een paar plekjes bij de IJssel te rijden, maar bij het eerste plekje, het Zalkerveer, besloot ik om mij met het pondje over te laten zetten. Aan de kant van Zalk waren wat zandstrandjes met stenen er op. Mooie luchten op de achtergrond en oefenen maar!

Het voelde allemaal heel goed, al waren sommige dingen net even anders dan op de 7D en moest ik dus duidelijk wat dingen nalezen in de handleiding.

Vandaag wilde ik verder oefenen maar het licht is vandaag wel heel erg saai en de lucht effen grijs. Ik moet dus nog even wachten op betere omstandigheden. Ik kijk er naar uit!