Nieuw

Zo’n anderhalve week geleden werd definitief de diagnose gesteld: ik heb een vorm van reuma. Sinds vorige week krijg ik hier medicijnen voor, nu nog een week of 5 geduld hebben voor ik ga merken of het effect heeft of niet. De reuma zit hem bij mij in de knieën waardoor het hurken en op de knieën zitten (voorlopig) niet mogelijk is. Knap lastig als je aan macrofotografie doet. Dat merkte ik helemaal toen ik afgelopen weekend paddenstoelen ging fotograferen in het bos.

Een uitklapschermpje was toch wel heel handig geweest op mijn camera, maar helaas, de 7D heeft niet zo’n schermpje, de 70D echter wel. Het was wikken en wegen, wel of niet een 70D kopen? Ik heb al een 7D, net 6 jaar oud, dan kun je het toch niet maken om een nieuwe camera te kopen?

En toch heb ik het gisteren gedaan. Een gloednieuwe 70D met prachtig uitklapscherm, net zo fijn als op het cameraatje waar ik mee begon, de Canon A80. Ik heb er ook meteen een 10-stops filter bij gekocht. Het leek mij leuk om met lange sluitertijden te gaan spelen. En het fijne is dat werkend met live view, ik met het filter op de camera gewoon kan scherpstellen. (normaal gesproken doe je dat eerst en zet je daarna het filter er op omdat je door het filter niets kunt zien)

Ik was van plan om met mijn nieuwe aanwinst langs een paar plekjes bij de IJssel te rijden, maar bij het eerste plekje, het Zalkerveer, besloot ik om mij met het pondje over te laten zetten. Aan de kant van Zalk waren wat zandstrandjes met stenen er op. Mooie luchten op de achtergrond en oefenen maar!

Het voelde allemaal heel goed, al waren sommige dingen net even anders dan op de 7D en moest ik dus duidelijk wat dingen nalezen in de handleiding.

Vandaag wilde ik verder oefenen maar het licht is vandaag wel heel erg saai en de lucht effen grijs. Ik moet dus nog even wachten op betere omstandigheden. Ik kijk er naar uit!

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

5 reacties op “Nieuw”

 1. Ank Pot avatar

  Fijn dat je nu weet wat je hebt en dat ze het kunnen gaan behandelen. Ik hoop voor je dat het snel aanslaat.
  Gefeliciteerd met je nieuwe camera, ja dat uitklapscherm is onmisbaar in ons geval, zeker als je laag bij de grond wilt fotograferen. Ik heb momenteel zelfs de Powershot weer in ere hersteld omdat het met een spiegelreflex toch wel lastig is om onder de hoeden van een paddenstoel te komen en met de raynox erop is het nog steeds een ideaal ding. Ooit gekocht door jouw foto’s 😉
  Je laat hier weer prachtige foto’s zien. Heel veel plezier met je nieuwe camera!

  groetjes van Ank

 2. Margo avatar

  Prachtige ‘maan’ landschappen. Ik hoop voor je dat de medicijnen goed werken. Veel succes met je camera! Ik heb mijn 60d nog niet zo heel lang (jaar of 5?) en ben er best tevreden mee, maar de functies die jij nu hebt lonken ook wel weer! 🙂

 3. Jetske avatar

  Dat zijn vervelende berichten. In deze tijd hebben ze gelukkig wel betere medicatie voor reuma dan vroeger. Een schrale troost. Sterkte ermee.
  Groot gelijk dat je deze camera hebt gekocht. Bijzondere resultaten laat je hier zien.

 4. Ina avatar
  Ina

  Aaaah het heeft inmiddels een naam wel bummer dat het dan reuma heet
  Groot gelijk met je camera voor wie met je het laten.? Nou.? Precies niemand dus jezelf ermee verwennen is dan prima ?
  Hoop dat de medicijnen aanslaan en wellicht een keer een wandeling

 5. Anne C avatar
  Anne C

  Mmmm, wat naar, sterkte.
  Prachtige plaatjes, beetje onheilspellend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *