Gisteren was het weer prachtig weer, mooi weer om er vroeg op uit te trekken. Jammer genoeg zou om 8 uur de monteur op de stoep staan voor de installatie van de thermostaat. Zou, want om half negen kwam ik er achter dat even na achten een berichtje was gestuurd dat hij niet zou komen. En zo was er toch nog even tijd om een boswandeling te maken. Gelukkig maar, want het gaat hard met het vallen van de blaadjes. En met het stuken van de woonkamer en keuken dat in delen gedaan wordt blijft er geen tijd over om te gaan fotograferen.

Het is met de 70D nog wel even oefenen. Een van de instellingen van de camera is dat, wanneer je via het uitklapschermpje scherp stelt, er direct een foto gemaakt wordt. Toen ik de camera op de grond neerlegde om de compositie te bepalen voor een foto van deze paddenstoel, raakte ik per ongeluk het scherm aan en werd een foto als deze gemaakt. Zo kreeg ik ineens een onbedoelde maar wel leuke foto. Ik had hem toch nog even overgemaakt zodat hij scherp werd waar ik hem scherp wilde hebben.

Met de camera op de grond kon ik ook mooi de plaatjes van deze gekrulde paddenstoel zien.

Voor het hele kleine grut was ik het wat hoger op gaan zoeken, deze mosjes groeiden op een boomstronk.

Bij deze foto was het eigenlijk de bedoeling dat ik een spinnenweb vol druppels zou fotograferen. Maar ook hier ging het anders dan ik wilde en ook hier vond ik het prima.

Het web zelf bleek te veel heen en weer te wapperen in de wind, daar was dus geen scherpe foto van te maken.

Net als de beuken waren ook de larixen prachtig aan het verkleuren. Vanaf de stam al bruin, verkleurde de takken van geel tot groen in de uiterste puntjes.

Nog een bochtje om en ineens was daar weer een heel ander sfeerbeeld. Ondanks het wat latere uur hing er toch nog wat nevel tussen de bomen. Kijk, daar hou ik wel van.