Eventjes

Gisteren was het weer prachtig weer, mooi weer om er vroeg op uit te trekken. Jammer genoeg zou om 8 uur de monteur op de stoep staan voor de installatie van de thermostaat. Zou, want om half negen kwam ik er achter dat even na achten een berichtje was gestuurd dat hij niet zou komen. En zo was er toch nog even tijd om een boswandeling te maken. Gelukkig maar, want het gaat hard met het vallen van de blaadjes. En met het stuken van de woonkamer en keuken dat in delen gedaan wordt blijft er geen tijd over om te gaan fotograferen.

Het is met de 70D nog wel even oefenen. Een van de instellingen van de camera is dat, wanneer je via het uitklapschermpje scherp stelt, er direct een foto gemaakt wordt. Toen ik de camera op de grond neerlegde om de compositie te bepalen voor een foto van deze paddenstoel, raakte ik per ongeluk het scherm aan en werd een foto als deze gemaakt. Zo kreeg ik ineens een onbedoelde maar wel leuke foto. Ik had hem toch nog even overgemaakt zodat hij scherp werd waar ik hem scherp wilde hebben.

Met de camera op de grond kon ik ook mooi de plaatjes van deze gekrulde paddenstoel zien.

Voor het hele kleine grut was ik het wat hoger op gaan zoeken, deze mosjes groeiden op een boomstronk.

Bij deze foto was het eigenlijk de bedoeling dat ik een spinnenweb vol druppels zou fotograferen. Maar ook hier ging het anders dan ik wilde en ook hier vond ik het prima.

Het web zelf bleek te veel heen en weer te wapperen in de wind, daar was dus geen scherpe foto van te maken.

Net als de beuken waren ook de larixen prachtig aan het verkleuren. Vanaf de stam al bruin, verkleurde de takken van geel tot groen in de uiterste puntjes.

Nog een bochtje om en ineens was daar weer een heel ander sfeerbeeld. Ondanks het wat latere uur hing er toch nog wat nevel tussen de bomen. Kijk, daar hou ik wel van.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “Eventjes”

 1. Lidy avatar
  Lidy

  heb genoten van je prachtige foto’s. Lidy

 2. Margo avatar

  Sprookjesachtig! Wij zijn even het Mastbos in Breda ingedoken, anderhalf uur laten kwamen we er weer uit. Het was er schitterend. Hoe zit dat dan met het scherpstellen via het schermpje? Waarom maakt ie dan direct een foto? Dat vind ik toch een beetje vreemd. Is dat niet anders in te stellen?

 3. Margo avatar

  P.S. Waarom zijn je verticale foto’s zo smal, die zouden best even breed als de horizontale foto’s kunnen zijn. Dan komen je foto’s beter tot hun recht. Die bovenste heeft trouwens een fenomenale dieptewerking. Die zou je zo aan de wand kunnen hangen.

 4. Marmein avatar
  Marmein

  Het is inderdaad gewoon een instelling van het schermpje.
  En de verticale foto, zijn zo smal omdat je anders de foto niet in zijn geheel kunt zien maar zou moeten scrollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *