Afgelopen zondag ben ik even wezen kijken bij de Velderberg, ik was benieuwd of de weidebeekjuffers er al weer waren. En zo waar, langs een smal pad langs de Regge zaten talloze van deze juffers op gebogen rietstengels. Steeds wanneer ik dichterbij kwam vlogen ze op en was het alsof er donker gevleugelde elfjes om mij heen vlogen en waande ik mij even in een sprookjesland.

Maar zo af en toe was er eentje die wel even wilde blijven zitten. Gelukkig lang genoeg om er een foto van te maken.

De mannetjes zijn prachtig blauw, maar de vrouwtjes mogen er ook zijn met hun prachtige groene kleur.

En dan vlogen overal ook nog bleke waterjuffers rond met brede achterpootjes waardoor het leek alsof ze iets met zich mee sleepten tijdens het vliegen. Even zoekend op libellennet bleek het een blauwe breedscheenjuffer te zijn

Het was weer heerlijk om er zo even uit te zijn. Ik doe dat tegenwoordig veel te weinig.