Snoepen

De moerbei in mijn achtertuin hangt vol met bessen. De meesten zijn nog lang niet rijp, de enkeling die bijna rijp is wordt meteen uit de boom geplukt door verschillende soorten vogels. Voor de meesten valt dat nog niet mee. De takken zitten vol bladeren, aan de onderkant hangen dan de besjes.

Sommige merels zoeken een lager punt op zoals bijvoorbeeld het houthok om vandaar uit naar boven te turen en een goede bes uit te zoeken. Vervolgens vliegen ze omhoog om dan heftig fladderend de moerbeibes te plukken.

De houtduif gaat zo iets zeker niet lukken. Eerlijk gezegd lijkt hij geen idee te hebben van hoe hij het wel voor elkaar zou kunnen krijgen.

Ik vraag mij af of het mij een keer gaat lukken om er bessen van te plukken. De meesten zijn al weg voor ze ook maar donker rood zijn, laat staan dat het eentje lukt om zwart te worden voor een vogel hem te pakken heeft. Jammer, want de bessen zijn erg lekker.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Snoepen”

  1. Margo avatar
    Margo

    Je kunt zijderupsen gaan houden!

  2. sheila avatar
    sheila

    jouw foto’s worden echt door veel te weinig mensen gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *