Wat oefenen op Ameland

Gisteren ben ik wat aan het oefenen geweest met lange sluitertijden. Of eigenlijk eergisteren al. Een grijze grauwe dag maar voor dit soort fotografie prima geloof ik. Eerst maar eens oefenen op wat paaltjes aan de zee.

Terwijl ik wat aan het morrelen was met de instellingen van mijn camera, zag ik ineens een jonge meeuw vlak voor mij bezig met voedsel van de palen afpikken. Hij reageerde amper op mijn aanwezigheid. Ik ben toen maar langzaam het nd-filter van mijn lens gaan halen, heb de camera van het statief gehaald om hem vervolgens op de grond te zetten om een foto van de vogel te kunnen maken.

Gistermorgen was ik vroeg wakker, en met de prachtige maan nog steeds aan de hemel, nu richting de zee, leek het mij een goed idee om even naar het strand te gaan. Maar goed dat ik niet te lang had gewacht, nog maar net boven aan de duin bleek de maan net achter een dikke wolk te gaan schuilen.

Even later ben ik doorgelopen naar het strand. Ondertussen werd het steeds lichter. Bij een korte strekdam in de zee ben ik weer aan het oefenen geslagen met lange sluitertijden.

Toen het zo licht werd dat ik zonder nd-filter geen lange sluitertijden meer kon halen draaide ik mij om om naar huis te gaan. Ook dit keer weer net op tijd, nu om de zonsopgang te kunnen zien.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “Wat oefenen op Ameland”

 1. Eveline Lenderink ( Artmus ) avatar

  Foto 5,6en 7 zijn echt geweldig!

 2. Margo avatar

  Die een na laatste foto is heel mysterieus!

 3. sheila avatar
  sheila

  ook weer zo mooi. Kan het zijn dat je in de loop der jaren nog veel beter geworden bent (terwijl het al zo goed was). Absoluut proffessioneel en jammer dat het niet te koop is in de winkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *