Oefenen in Zeeland

Afgelopen weekend heb ik een cursus fotografie met lange sluitertijden gedaan. Met een groep van 8 personen en Wilco Dragt als leraar, streken we zaterdagmorgen neer in Zoutelande. Na de theorie was het tijd om het in de praktijk uit te proberen. Dat was even wennen voor mij. Normaal gesproken maak ik een lange sluitertijd door uit te proberen. Nu moesten we eerst een normale foto maken en de gebruikte sluitertijd opnieuw berekenen voor een 10 stops filter.  Gelukkig zijn daar handige apps voor, dus hoefden we op het winderige strand niet te gaan hoofdrekenen.

In eerste instantie ging het alleen om het oefenen. Maak eerst een gewone foto en daarna een met lange sluitertijden die dezelfde belichting heeft. Mijn oefenonderwerp was de zee.

Na de lunch gingen we naar Westkapelle om het geleerde nu echt in de praktijk te brengen. Het ging wel spannend worden, er hingen donkere wolken in de lucht. Nu maar hopen dat het droog zou blijven. Met de camera op f22 kwam de sluitertijd van de eerste foto op 1 seconde. Een lange sluitertijd maar natuurlijk nog niet de lange sluitertijd die het water tot een waas zou terug brengen. Maar wel een foto waar ik tevreden over was.

De sluitertijd die ik nu met filter moest gebruiken was 16 minuten. Na tien minuten begon het te regenen en heb ik de opname afgebroken om op zoek te gaan naar een schuilplaats.

Daarna nog aardig wat foto’s gemaakt maar alleen deze was geslaagd.

Zondags zouden we naar de stormvloedkering gaan. De buienradar liet echter zien dat het daar flink aan het regenen was. Dus besloten we terug te gaan naar Westkapelle. Gelukkig, kon ik toch nog wat oefenen met de mooie steiger.

En verder was het natuurlijk ook oefenen met andere objecten in het water.

De dag sloten we af bij de Zeelandbrug. Het was nog droog toen we aan kwamen.

Niet veel later zagen we van de andere kant van de brug regenbui aankomen waardoor de brug in de mist leek te verdwijnen.

De regen bleek echter een flinke hagelbui te zijn die lang aanhield. En omdat het ook bijna tijd was besloten we er mee te stoppen.

Het was een heerlijk weekend en erg leuk om met lange sluitertijden bezig te zijn. Nu nog opzoek naar andere mooie onderwerpen.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “Oefenen in Zeeland”

  1. sheila avatar
    sheila

    Ha Marmein, even kijken of je nog wel foto’s plaatste…… prachtige foto’s!! (…en inderdaad, ik had al een poosje niet meer gekeken…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *