Chengdu, dag 1

De reis in China begon in Chengdu. Een grote stad met veel wolkenkrabbers en veel mist en smog. Dat was wel even schrikken, gelukkig went zoiets snel. Nadat we ons eenmaal in het hotel hadden geïnstalleerd werd het tijd voor ons eerste uitstapje. We gingen naar een park waar veel inwoners van Chengdu naar toe gaan om te ontspannen. Bootje varen, wandelen, roken (vooral veel roken), badmintonnen, dansen, je kon het zo gek niet bedenken of het werd wel gedaan. In het park heb ik geen foto’s gemaakt, het was allemaal nog even wennen voor mij.

We bezochten ook een tempel waar het heerlijk rustig was.

Overal om ons heen waren mooie beelden te zien, hier en daar was de lucht zwaar van de wierook.

De tempel bestond uit meerdere gebouwen, en elk gebouw ging je binnen door hoge statige deuren. Elke deur had een hoge drempel, we waren vooraf gewaarschuwd door onze gids dat we niet op de drempel mochten gaan staan maar er in een keer overheen moesten stappen.

In de tempels waren prachtige beelden te zien. De meesten erg groot en met bladgoud bedekt.

Een monnik zat in een hoekje rustig te lezen. Pas later zag ik op de foto dat hij niet in een boek las maar op zijn telefoon keek.

Nog snel een foto van een klein beeldje op een stenen balustrade, daarna werd het hoog tijd om wat te eten en naar bed te gaan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *