Shibaoshan, onderweg naar Shaxi

Deze dag was het weer een reisdag, dit keer naar Shaxi. Het verkeer in China is heel anders dan in Nederland, maar wat had je anders verwacht. Zo kon het gebeuren dat we zo maar een kudde schapen op de weg tegen kwamen.

En terwijl we even stopten voor een lunch zag ik deze krasse dame met een grote vracht lopen.

Onderweg stopten we bij twee tempelcomplexen, Shizhong en Baoxiang. Deze twee complexen zijn van de 8ste tot de 13de eeuw uit de rotsen gehakt. En eerste complex dat we bezochten, was Shizhong. Via een prachtig pad door de bossen kwamen we bij het complex uit.

Het tempelcomplex was niet meer in gebruik maar ademde een prachtige sfeer uit.

Via vele trappen klommen we langzaam naar boven. Niet altijd even makkelijk om dat lang niet alle treden even hoog waren.

Zo hier en daar zag je de wortels van de ons omringende bomen boven de grond komen. Ze leken soms een met de trappen te zijn.

Langzaam maar zeker liepen we verder, beurtelings genietend van het uitzicht en de beelden in de tempel.

De tocht begon met regen maar net toen we bij de tempel waren aangekomen werd het droog. Hierdoor konden we mooi de omgeving zien.

Vanaf het hoogste punt keken we neer op de tempelgebouwen beneden.

Uiteindelijk werd het tijd om de uitgang op te zoeken. Terug naar de pendelbus die ons naar het volgende klooster zou gaan brengen. We werden door een vreemd bord gewezen op de uitgang. Dit soort vreemde vertalingen zouden we vaker gaan zien in China.

Onderweg kwamen we nog deze poort tegen. Helaas was er geen tijd meer om uit te gaan zoeken waar deze weg naar toe ging.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Shibaoshan, onderweg naar Shaxi”

  1. sheila avatar
    sheila

    leuk Marmein, je hebt weerwat reclame nodig….. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *