Shaxi, een wandeling door het dorp

Nadat we ons aan het begin van de avond in een leuke kleine hostel hadden geïnstalleerd was het na een goede nachtrust tijd om eens lekker door het stadje Shaxi te slenteren. Jammer genoeg regende het wel deze dag maar gelukkig helpt een paraplu daar prima tegen.

Vanuit mijn slaapkamer keek ik uit op het dak van het gebouw aan de andere kant van het straatje. Normaal is dat geen gezicht natuurlijk, maar nu kon ik eens heel goed zien hoe zo’n chinees dak in elkaar steekt. Heel bijzonder met die mooi versierde uiteinden.

Aan het begin van het straatje naar onze hostel zat deze oude dame. Net als meerdere (met name oudere vrouwen) zag ik ook deze vrouw zooltjes borduren. Ik heb geen idee waarvoor deze gebruikt worden, er zaten geen verdikkingen in die steun zouden kunnen geven. Misschien dat ze er alleen voor de mooi waren.

Overal in het stadje waren rode lampionnen te vinden, maar zulke mooi haken als deze lampionnen hadden zag ik nergens.

Aan het begin van de markt zaten drie verkopers met gedroogde paddenstoelen onder grote paraplu’s.

Wat verderop zat een man lekker droog onder een rode parasol. Bij hem kon je je schoen laten repareren. Gebarend naar mijn camera en naar hem probeerde ik hem te vragen of het goed was dat ik een foto van hem maakte.

Op dat moment was hij net een sigaret uit een pakje aan het kloppen. Met een gebaar gaf hij aan dat ik even moest wachten.

Vervolgens stak hij de sigaret aan en ging er eens goed voor zitten. Hij was klaar voor de foto!

Een kaasverkoopster was ook zo vriendelijk om mij toe te staan een foto te maken.

In de buurt van Shaxi werd ook een paarden en koeienmarkt gehouden. In een modderig veld stonden talloze kleine vrachtwagentjes met daarnaast hun koopwaar, de paarden en koeien. Ik had geen zin om door de modder te lopen dus van die markt heb ik geen foto’s. Wel van de brug die ik over moest om bij de markt te komen, en dat was een hele mooie.

Vanwege de regen hield iedereen een paraplu omhoog, en dat paste weer helemaal bij de brug.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Shaxi, een wandeling door het dorp”

  1. Anja avatar
    Anja

    Ik ben diep onder de indruk, zeker ook voor je oog voor detail!

  2. Marmein avatar
    Marmein

    Dankjewel Anja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *