Shaxi, een vreemde ervaring en bij nacht

In Shaxi waren zowaar pizaria’s te vinden. Wel wat eigenaardige want toen ik samen met 2 reisgenoten daar voor de lunch een pizza wou eten bleken ze maar 1 pizza te hebben. Niet 1 smaak pizza maar gewoon, maar 1 pizza. Het duurde even voor wij begrepen dat maar 1 van ons drieën een pizza kon eten.

Maar wat ze daar wel hadden was een espresso automaat. En na een week van alleen oploskoffie met melk en suiker kunnen krijgen was het heerlijk om weer een echte cappuccino te kunnen drinken.

Terwijl we koffie dronken verscheen er ineens een Chinees voor het openstaande raam. Druk gebarend en luid roepend leek hij ons te vragen om vooral te blijven zitten. Nadat hij was weggerend kwam hij even later met drie andere Chinezen naar binnen gestormd.

Alsof we bijzondere dieren waren in een dierentuin werden we bekeken en, jawel, gefotografeerd! Ze waren zelfs zo brutaal om naast mijn reisgenote te gaan zitten die wel even opzij moest anders zat hij op haar schoot. Maar wat zij konden kon ik ook en dus heb ik hen weer op de foto gezet. Dat vonden ze echt geweldig!

s’ Avonds hebben we heerlijk gegeten en ook nog happy birthday gezongen voor een jarige gast in het restaurant. We moesten wel even opnieuw zingen omdat de eigenaar van het restaurant net te laat was om ons te filmen.

Na het eten ben ik nog even Chaxi ingegaan voor wat nachtfotografie. Al die lampionnen aan de gebouwen gaven een prachtige sfeer aan het stadje.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Shaxi, een vreemde ervaring en bij nacht”

  1. Margo avatar

    Typisch, zijn Europeanen zulke exoten voor Chinezen? Dat van die pizza snap ik ook niet. Mag maar één persoon in een gezelschap een pizza bestellen? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *