Onderweg naar Noudeng

Een dagje in de bus zitten in China was geen straf, er was onderweg zo veel te zien…. Zo was er bijvoorbeeld het af en toe chaotische verkeer. Verkeersregels leken er niet te zijn. Als je als automobilist wil oversteken dan doe je dat gewoon, zelfs al is het druk op de weg. De andere verkeersdeelnemers stoppen meestal toch wel. En niemand leek er kwaad te worden om dat soort gedrag. Hier liep het een beetje uit de hand met vrachtwagentjes die op de weg geparkeerd stonden, auto’s die uit zijstraten probeerde te komen en auto’s die gewoon rechtdoor wilden gaan, net zo als wij. Maar langzaam aan ontwarde de knoop van auto’s, bussen en vrachtwagens zich en konden we verder.

Later, rijdend op een rustiger weg, liep dit gezelschap op de weg. Geen probleem, daar kon de bus makkelijk omheen rijden.

Op een nog rustiger weg kwam uit een zijpad ineens een groep koeien aan zetten. Een mooi moment om even uit te stappen om de benen te strekken en foto’s te maken.

Er kwamen niet alleen koeien kwamen voorbij, deze man stapte stevig door. Geen idee of hij net iets had afgeleverd of iets ging ophalen.

De koeien werden gehoed door een oude vrouw die het wel grappig vond om met haar koeien langs een cordon van fotograferende toeristen te lopen.

En nu we toch naast de bus stonden kon ik ook even een foto maken van het landschap waar een rood gekleurde rivier door heen liep. Geen idee meer trouwens hoe de rivier heet.

De macrolens had ik niet bij de hand, dus kon de vlinder er niet met een close up opgezet worden.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *