Naar Dali

Onderweg van Nuodeng naar Dali, passeerden we prachtige landschappen. Vanuit de bus er verschillende van vast proberen te leggen wat nog niet makkelijk was.

Onderweg kwamen we nog vast te zitten in een file waarbij het verkeer blijkbaar al een tijdje stil stond want verschillende chauffeurs stonden naast de auto’s. Tussen de auto’s door liepen ook mensen die eten of drinken te koop aanboden, alsof ze hadden geweten dat deze file hier zou ontstaan.

Onze chauffeur ging even slapen op de achterbank. Volgens onze gids iets wat Chinezen standaard doen: als het even kan eten of slapen, maar net wat het beste uit komt. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten en konden we na 20 minuten doorrijden. De meesten van ons althans, een chauffeur van een vrachtwagen sliep zo diep dat hij niets mee kreeg van al het rijdende verkeer om hem heen, tot grote hilariteit van onze chauffeur.

Bij een tussenstop bij een tankstation kon ik deze mooie vlinder fotograferen. Hij lijkt wat op een oranjetip maar is dan ruim 2x zo groot.

Nadat we in Dali ons hadden geïnstalleerd in een hotel en snel de was hadden gedaan was er nog tijd over om de oude stad te gaan bezoeken.

Om de oude binnenstad in te gaan moest je een van de prachtige poorten door. Voor mij was de massa mensen die hier op de been was wel even schrikken.

De oude binnenstad zelf krioelde ook van de mensen. De oude stad was een aaneenschakeling van winkeltjes met souvenirs als thee en sieraden. Voor mij te druk en dus schoot ik even een zijstraatje in. Een hele mooie nog wel met allemaal parasols in de lucht.

Na het avondeten ben ik nog even naar de ingang van de oude stad gelopen met camera en statief. Het leek er nu nog drukker te zijn dan overdag. De poort zag er bij avondlicht nog mooier uit dan overdag.

Teruglopend naar het hotel passeerde ik talloze kleine restaurantjes. Allemaal hadden ze de ingrediënten waarmee ze hun gerechten klaar maakten buiten uitgestald staan zodat je kon zien hoe vers alles was.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Naar Dali”

  1. Margo avatar

    Het lijkt me wel een aanslag op je zintuigen, die drukte en daarbij erg veel van alles, kleuren vooral zo te zien. Gelukkig missen we het geluid op je foto’s. De vlinder is prachtig! Ook al vloekt’ie bij de bougainville! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *