In de omgeving van Dali

Op de tweede dag in Dali zijn we de omgeving wezen verkennen. Ik had geen zin om mijn grote camera mee te nemen en dus ging de compactcamera in de jaszak. Achteraf spijt van gehad want de meeste foto’s waren bewogen.

We gingen eerst naar het oude stadje Shaping, waar we uitstapten bij de plaatselijke markt.

Na even op de markt te hebben gelopen ben ik een van de zijstraatjes in geschoten, even weg van de drukte.

In de smalle straatjes waren oude poorten te vinden. Geen idee wat er zich achter deze poorten bevond maar mooi waren ze wel.

Het dorp werd omringd door grote velden vol met rijst. Toch weer een heel ander gezicht dan een graanveld.

Op veel plekken in China zagen we dat de geoogste rijst werd gedroogd door ze bijvoorbeeld over de vangrail langs de snelweg te hangen. Hier in het dorp werden ze eenvoudigweg tegen een muur gezet.

In het dorp was ook een oude woning te bewonderen. Het was prachtig onderhouden en bestond uit talloze kamers rond 2 binnenpleinen. Ik had graag een kijkje willen nemen in de tijd dat hier nog in gewoond werd.

Op de binnenpleinen stonden grote bakken met water. De weerspiegeling er van zou kwade geesten of draken op een afstand houden.

Na het bezoek aan het dorp zijn we nog met een boot het Erhaimeer opgeweest. Een lang meer dat blauw zou zijn en omzoomd door groene bergen. Helaas hadden we het weer niet mee en miezerde het lichtjes.

Weer onderweg naar Dali zijn we nog gestopt bij de drie pagodes van San Ta Si, ze behoren de oudste gebouwen van China. De grootste van de drie is tussen 823 en 840 gebouwd.

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *