Begin deze maand ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een fotografiereis naar IJsland. Een groepsreis met alle aandacht voor de fotografie en dus niemand die moppert dat je nu alweer een foto wilt maken.

Vanuit het vliegtuig hadden we mooi zicht op IJsland en kregen wij al een eerste voorproefje.

We hadden van te voren al de tip gekregen om het statief boven in de grote bagagetas te leggen. Voor we naar het hotel gingen zouden we onderweg al mooie fotografieplekken tegen komen. De eerste was de Midden-Atlantische breuk in het lavaveld bij Stóra Sandvík. Een eerste kennismaking met het vreemde zwarte zand van IJsland.

Rondom deze breuk waren vreemde rotsformaties te bewonderen met op de achtergrond een vreemd gekleurde zee.

Daarna reden we door naar de kust van het schiereiland Reykjanes. Donker en dreigend staken hier donkere rotsen uit het woeste blauwe water.

Al snel werd het donker en begon het aardig koud te worden. Tijd om naar ons eerste hotel te gaan.