Gunnahver, een andere wereld

De tweede dag van onze reis begon met een bezoek aan Gunnahver, een hetebronnengebied waar je je in een andere wereld waant.

’s Nachts had het licht gesneeuwd en konden we onderweg naar Gunnahver ons vergapen aan het prachtige landschap.

Eenmaal bij Gunnahver vergaapten we ons aan het landschap. Overal waar je keek kwamen zwavelwolken uit de grond. Met de vuurtoren op de achtergrond was dat een mooi gezicht.

In dit gebied wordt elektriciteit opgewekt met de warmte die hier zo dicht aan het aardoppervlakte aanwezig is. De grote centrales leken dan ook te wedijveren met de wolken die uit de grond kwamen.

Omdat de grond hier op veel plekken heel heet is zijn er paden aangelegd, langs de paden waren touwtjes gespannen waar je absoluut niet overheen mocht stappen. Soms was het heel verleidelijk om het toch te doen, om dichter op je onderwerp te kunnen komen, maar verstandig zou dat niet zijn. De grond is instabiel en op sommige plaatsen wel 90 graden. En dus bleven we allemaal keurig achter de eenvoudige afscherming en genoten van het landschap.

Op sommige plekken waren verhogingen gemaakt zodat je een mooi uitzicht had op de zwavelwolken. (en ja, die zwavelwolken stinken verschrikkelijk, maar dat ben je zo vergeten met dat uitzicht).

Dat de aarde hier in beweging is blijkt wel uit de restanten van een van de oude bruggen. Zo af en toe kon je ze door de flarden zien liggen.

Er stond voor deze dag nog heel wat meer op het programma, veel te snel moesten we dan ook afscheid nemen van deze prachtige plek.
Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *