Portretje

Al jaren voer ik de vogels in mijn tuin met als resultaat dat het er wemelt van deze beestjes. De meest gebruikelijke zijn mussen (zowel huismus als ringmus), Turkse tortelduiven, vinken, koolmezen en pimpelmezen.

Vooral die laatste is een brutaaltje. Het is het kleinste van het stel maar weet ze bijna allemaal weg te jagen als hij/zij uit de pindakaaspot wil eten.

Onlangs heb ik een tweedehands telelens gekocht. Om daarmee te oefenen heb ik van de voet van een staande lamp een nieuwe voederplaats gemaakt. In plaats van een lampenkap prijkt er nu een boomstammetje op de voet. Af en toe smeer ik daar wat vogelpindakaas op. En natuurlijk is de pimpelmees daar heer en meester.

Zeg nou zelf, met dat maskertje is het toch net een kleine bandiet?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *