Tanzania, een ontspannen begin

20 februari was onze eerste dag in Tanzania. We gingen eerst in Moshi geld pinnen. Tijdens het wachten tot iedereen zijn geld had, was een grote sprinkhaan zo vriendelijk om even voor ons te poseren. Met groot bedoel ik dan ter grote van mijn gestrekte hand.

Daarna was het de bedoeling dat we naar een verlaten treinstation gingen. Nadat een paar jaar geleden de laatste trein was vertrokken was alles achtergelaten zoals het was, inclusief de kantoortjes. Helaas voor ons was het station kort voor onze reis weer in gebruik genomen. Geen urban-fotografie dus, alleen wat rondslenteren rondom het station.

Tanzania

Vlak naast het spoor had deze man zijn werkplaats. Hij maakte trommels van koeienhuiden. Hier was hij net bezig met het slaan van gaten in het trommelvel zodat deze later opgespannen kon worden.

Doordat er nu tijd over was werd het schema van de reis iets gewijzigd en gingen we vandaag al naar de Kikuletwa hotsprings. Aan het eind van een lange, hobbelige weg (onze eerste ervaring met de ‘afrikaanse massage’) kwamen we bij een prachtig blauw meertje aan. Glashelder water, verborgen tussen grote bomen.

Wanneer je in het water rustig ging zitten, kwamen er tientallen visjes bij je langs om dode huidcellen te verwijderen. Een raar gevoel, al dat gekriebel langs je benen en armen. Een beetje alsof je been slaapt zeg maar.

We zwommen wat verder tussen de bomen door en kwamen bij een kleine verbreding waar gele vogels heen en weer flitsten over het knal blauwe water. Het bleken goudwevers te zijn die druk bezig waren met het weven van nesten die vanaf palmbladeren boven het water bungelden.

Ik heb een tijd lang op de oever van het meertje gezeten, genietend van de omgeving en de vogels. Heel even werden we opgeschrikt door een leguaan die zich langs ons heen wurmde en met een grote plons het water in verdween.

Even later kwam niet ver bij mij vandaan een ijsvogel op een blad zitten. mijn dag kon niet meer stuk.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Tanzania, een ontspannen begin”

  1. Margo avatar

    Ik herinner me die enorm grote sprinkhanen in Afrika, en die enorme zwermen. Deze is vrij neutraal van kleur. Prachtig dat blauwe water! Waar diende dat touwtje voor? Dat had ik even weggehaald. 😉 Prachtig geel vogeltje. Mooimooimooi! Kom maar op met de rest!

  2. Marmein avatar
    Marmein

    Het blauw bij de sprinkhaan is de geldautomaat!
    Het touw bij het water is een slinger waarmee je je met een grote plons in het water kon laten vallen. Toen wij er waren, was er ook een vrouw die zich gekleed in jurk en met een grote zwemband om, steeds opnieuw via het touw in het water plonsde. Ze werd vergezeld door een non die met groot plezier vanaf de kant toekeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *