Mkomazi

Vandaag dan eindelijk onze eerste safari van deze reis. We gingen naar Mkomazi national park. Een vrij onbekend park dat grenst aan het Tsavo National Park in Kenia en ten zuiden van de Sahel-regio ligt.

Het is niet een park waar je struikelt over de olifanten, zebra’s en andere zoogdieren maar vol zit met talloze vogelsoorten. Dat het een vrij onbekend gebied is was te merken ook, we zijn geen andere bezoekers tegen gekomen.

Gewapend met een camera met groothoeklens en een camera met telelens was ik er helemaal klaar voor. We reden niet heel hard, want om de zoveel meter zagen we wel een vogel zitten. Meestal zag de gids de dieren eerder dan ons, wat ik bijzonder vond omdat hij ook chauffeur was en de zandweg waarop we reden vol kuilen zat.

Het steeds weer stoppen voor elke vogel die we zagen was ook wel de moeite waard, ze waren stuk voor stuk prachtig. Zoals bijvoorbeeld deze driekleurige glansspreeuw.

Minder kleurrijk maar minstens zo mooi is deze afrikaanse dwergvalk

De witbuiktoerako had weer een prachtige kuif die bijna altijd omhoog stond.

Langs het pad waarop we reden zagen we ook veel Cabanis klapeksters. Het bleek een groepje jongeren te zijn dat wachtte op het voer dat de ouders brachten.

We reden in het begin voornamelijk tussen struiken door, vandaar ook de vele vogels die we zagen. Zo af en toe zagen we een glimp van het open landschap. In het hoge gras dat we dan zagen hadden de boerenzwaluwen het hoogste woord. Onvoorstelbaar dat een deel van deze vogels straks terugvliegen naar Europa.

Een van de mooiste vogels daar vond ik toch wel de vorkstaartscharrelaar, of zoals hij in het Engels heet, de lilac brested roller

Ik bleef mij maar verwonderen over de hoeveelheid vogels die hier rondvlogen of rustig op een takje zaten. Of een grotere tak natuurlijk, het moest een vogel zoals deze slangenarend wel kunnen dragen.

Klein maar opvallend was de dwergbijeneter. En dan was er ook nog de kaapse langklauw, ook alweer zo’n mooie vogel

Nog geen zoogdier gezien maar al een prachtig begin van onze eerste safari

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Mkomazi”

  1. Margo avatar
    Margo

    Schitterend!

  2. Hanne Lore Beezhold avatar

    Lange tijddoor omstandigheden niet meer bij u op bezoek geweest: het is als vanouds PRACHTIG! Dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *