Een toetje in Mkomazi

Tijdens de lunch hadden onze gidsen een toetje voor ons kunnen regelen. Bij het natuurreservaat Mkomazi is ook een reservaat voor zwarte neushoorns. Een gebied van 50 vierkante kilometer waar o.a. neushoorns uit dierentuinen weer terug de natuur in kunnen gaan.

Bij hoge uitzondering mochten wij naar binnen waarbij we wel moesten overstappen in een jeep van het reservaat omdat de neushoorns aan die jeep gewend waren.

Het voelde een beetje alsof je Jurassic park in ging, met name vanwege het hoge hek stevige hek en het stevig schrikdraad om het gebied heen.

Omdat er maar 1 jeep was gingen we in 2 rondes. Ik had het geluk om in de tweede ronde te zitten, in tegenstelling tot de eerste rit lieten de neushoorns zich tijdens onze rit goed zien.

Tijdens het wachten tot de jeep terug kwam zodat wij konden gaan kwam dit heerschap voorbij wandelen

Duidelijk gewend aan het schrikdraad liep hij rustig met zijn dames van ons weg

Eindelijk was het onze beurt en mochten we naar binnen. Eerst langs een afzetting waarachter de nieuw aangekomen neushoorns in quarantaine worden gehouden. Daarna langs een lange afzetting waardoor de nieuwe neushoorns uiteindelijk in het reservaat terecht komen. Allemaal gemaakt met ontzettend dikke palen, uit alles bleek dat het zeer krachtige dieren zijn.

We hadden geluk, eenmaal wat dieper in het reservaat kwam een neushoorn met jong een kijkje nemen.

We reden eigenlijk alweer terug toen er ineens nog een neushoorn naar de jeep toe kwam gewandeld. Deze kwam zo dicht bij dat je haar aan kon raken (er zaten toch geen ramen in de jeep)

Het werd zelfs een drukte van belang!

Na ons grondig bestudeerd te hebben liepen de neushoorns terug naar een drinkplek. We moesten stil zijn in de jeep om de neushoorns niet te laten schrikken maar o, o, wat was het moeilijk om niet hardop te roepen hoe geweldig en indrukwekkend het was.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *