Toch maar een keer gedaan

Ze zijn altijd prachtig, de foto’s gemaakt vanuit een fotohut. Maar ze zijn altijd goed te herkennen als foto’s gemaakt vanuit zo’n hut. Drinkende en badderende vogels, veel liggende stukjes boomschors en fris groen mos. Mij niet gezien dus. Tenminste, dat dacht ik. Tot ik de kans kreeg om met iemand mee te gaan naar een dergelijke hut.

En ik moet zeggen: het was erg leuk om te doen. Ongelooflijk zoveel vogels als hier te zien waren, zelfs de eekhoorn liet zich zeer regelmatig zien. De foto’s zijn natuurlijk wat cliche, maar het was ook wel eens fijn om zonder al te veel moeite allerlei vogels op de foto te zetten.

roodborst

Bij aankomst stond deze parmantige roodborst ons al op te wachten. Hij kwam zelfs op de drempel van de hut zitten terwijl wij aan het uitpakken waren

drinkende eekhoorn

Voor de kijkhut was een vijver van ongeveer 1,5 bij 4 meter gemaakt waar menig vogel of eekhoorn uit kwam drinken. Ik vroeg mij wel af waar al deze diertjes hun drinken vandaan zouden halen als deze bak er niet was.

drinkende winterkoning
badderende zwartkop

Er waren ook veel bonte spechten. Van achteren nog prachtig om te zien maar van voren gezien een beetje vies

specht
nieuwsgierige specht

Vooral de door ons neergelegde hazelnoten waren erg in trek bij de vogels. Deze houtduif leek er ook wel zin in te hebben

specht en houtduif

Eindelijk ook eens de kans gekregen om de boomklever op de foto te zetten.

Boomklever

En dan was er nog allerlei klein spul te bewonderen

heggemus
pimpelmees

De laatste foto (tjiftjaf waarschijnlijk) is eentje met dubbele belichting. Hierbij heb ik een eerder gemaakte foto gekozen en daar een foto van onscherpe bladeren overheen gezet.

gaai
knabbelende eekhoorn

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *