IJsland zomer, druk

De tweede dag van onze vakantie, het werd een drukke dag. Druk in de zin dat we veel dingen gingen zien en dus ook veel gingen fotograferen.

We begonnen bij de kraters Grábrók en Grábrókarfell. De eerste kon je boven op komen via een lange trap. Eenmaal boven had je een mooi uitzicht over het omliggende landschap.

Vanaf deze krater had je ook mooi zicht op de ernaast gelegen krater, Grábrókarfell.

Nadat we weer waren afgedaald vertrokken we naar de kust voor de zeehondenkolonie. Eenmaal uitgestapt zagen we veel sternen om ons heen vliegen. Wat een prachtige dieren zijn dat.

Vanaf de parkeerplaats wandelend naar de zeehondenkolonie kwamen we ook de tureluur tegen.

Eenmaal bij de zeehondenkolonie bleken de meesten niet thuis te zijn.

Op de terugweg was het weer genieten van de zee en de vele vogels om ons heen.

De reis ging verder, verderop langs de kust lag de basaltformatie Hvítskur. Een soort van stenen poort vlak voor de kust.

Na de rotsformatie gingen we door naar de waterval Kolufossar. Het water stort zich hier van 8 meter hoogte de gelijknamige kloof in.

Het blijft mooi en indrukwekkend, een waterval. Zeker eentje zoals deze waar heel wat water naar beneden komt. Bij zo’n waterval is altijd leuk om met langere sluitertijden te spelen

Na de waterval brachten we nog een bezoek aan Glaumbear. Een klein openluchtmuseum. Tegen de tijd dat wij er was het niet mogelijk de huisjes binnen te gaan maar van buiten waren ze ook mooi om te zien.

Onze eerste volledige dag op IJsland zat er op. Een dag waarop we veel gezien en gedaan hadden. Hoogtijd om naar het hotel te gaan dus.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *